Marijke Beversluis

THIM Muziektheater is opgericht in 2008 door Marijke Beversluis. Marijke Beversluis (1955) volgde haar opleiding aan de Amsterdamse Toneelschool en aan de Universiteit van Amsterdam waar ze filosofie en theaterwetenschappen studeerde. Ze acteerde onder andere bij Toneelgroep De Appel, Het Nationaal Toneel, Theater van het Oosten en in diverse ad-hoc producties. Ze was ook te zien in de tv-series Baantjer en Zwarte Sneeuw. In 1984 kreeg Marijke Beversluis de Colombina uitgereikt voor haar rol in Jane, een voorstelling over het leven en werk van de Amerikaanse schrijfster Jane Bowles.
 

In de loop der jaren heeft Marijke Beversluis zich ontwikkeld tot regisseuse van toneel, opera en muziektheater. Met haar eigen bedrijf Thinc Theater in Company maakte ze een aantal muziektheatervoorstellingen in opdracht, voor en door personeel van grote organisaties. Ze regisseerde amateurs in de opera ‘Nadere Kennismaking’ (muziek Calliope Tsoupaki, libretto Marijke Beversluis) en professionals in de opera ‘The Voluptuous Tango’ (muziek Dominic Muldowney, libretto David Zane Mairowitz). Voor Zeelandia regisseerde ze het toneelstuk ‘Een Zeeuwse Meid’ van Nirav Christophe.
Als docente werkte Marijke onder meer bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten en Kunst en Cultuur Gelderland, waarvoor ze een cursus Nieuw Muziektheater verzorgde.